Per què hauries d’anar amb compte amb el gel hidroalcohòlic i el sol

Ara que tots estem gaudint de l’estiu i de l’anhelada llibertat de moviments, la nova normalitat ens porta algunes pràctiques que poden ser perilloses per a la nostra salut. Si utilitzes el gel hidroalcohòlic diàriament, hauries d’anar amb compte amb l’exposició solar.

La mesura més eficaç contra la COVID-19 continua sent una correcta rentada de mans. Només necessitem aigua, sabó i almenys 20 segons per a no oblidar-nos cap zona de les mans ni dels dits on pugui residir càrrega viral del coronavirus. No obstant això, quan no podem rentar-nos les mans d’aquesta manera, s’aconsella l’ús de gel desinfectant.

El gel desinfectant és el nostre aliat en les sortides

Quan anem a un restaurant, de passeig per la ciutat o pugem al transport públic, l’habitual és trobar-nos amb un dispensador de gel per a desinfectar-nos les mans. La impossibilitat d’accedir a l’aigua i el sabó converteix al gel desinfectant en el nostre millor aliat en les sortides. Però hem de tenir molta cura: si els raigs solars entren en contacte amb el gel hidroalcohòlic que hem aplicat a les nostres mans, podem patir cremades i abrasions en la nostra pell.

Des de la nostra farmàcia et recomanem que, si preveus que t’exposaràs al sol, et retiris molt bé el gel desinfectant de les mans i t’apliquis protector solar sense oblidar-te cap zona de la teva pell.

Recorda que mai hauríem de sortir de casa sense el nostre protector solar (molt millor si tenim un específic per al rostre i un altre per al cos, ja que les necessitats de la nostra pell en aquestes zones són diferents) i enrecordar-nos de reaplicar-lo com a màxim cada dues hores.